In december 1939 wordt een Surinaamse man gedwongen opgenomen in een Haags gesticht. Aanvankelijk lijkt hij – op zijn afkomst na – niet veel anders dan de andere patiënten. In de gesprekken met zijn arts ontwikkelt zich echter een overweldigend beeld van een rijk, misschien wel te rijk, leven.

Anton is banneling, schrijver, staatsvijand van de Nederlandse overheid en zwarte echtgenoot van de blanke, Haagse Petronella. Wanneer na zijn vrijlating de oorlog uitbreekt, gaat hij bijna te onder aan zijn idealen.

In deze opzienbarende nieuwe roman van Karin Amatmoekrim wordt het verhaal van Anton de Kom, die zijn leven gaf voor het verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, voor eens en voor altijd uit de vergetelheid gehaald. De man van veel gaat over de waanzin van een man wiens plannen te groot lijken voor deze wereld. Wat houden we over als de werkelijkheid niet strookt met datgeen waarvan we dromen?

De man van veel komt op 3 oktober 2013 uit. Hou de site in de gaten voor meer informatie.

 

English

‘The man of many’ features the true story of black writer and freedom fighter Anton de Kom, who was considered an enemy of the state in The Netherlands because of his anti-kolonial ideas and writings. De Kom, a firm believer in freedom for all mankind, joined the Dutch resistance in WWII and died, only days before the end of the war, in a German concentration kamp.

The man of many is a story about the madness of a man who’s dreams seemed too big for this world.

Expected publication; october 3rd 2013.