Allemaal een beetje Winne

2010

halalluja.jpg

Er is (al veel te) veel gezegd over het al dan niet slagen van de multiculturele samenleving. Komende zondag 21 februari poogt De groene Amsterdammer nieuwe inzichten te krijgen met een programma rondom de thema’s integratie, Amsterdammer-zijn en literatuur. Ik ben uitgenodigd om iets te zeggen over hoe het debat mijn werk beïnvloedt. Heb ik daar überhaupt iets zinnigs over te vertellen? Ik vraag het me soms af. Literatuur overstijgt de meeste verschillen wel. Dat is althans de bedoeling. Of is dat ijdele hoop? Kom, wat zegt Winne (een van de fijnste Nederlandse rappers van het moment) ook weer in zijn laatste track? En wat ik praat / is wat iedereen verstaat

Zo is het. Klik hier maar voor het hele verhaal. Waren we allemaal als Winne, dan zou het er heel anders aan toegaan in Nederland. Toch maar naar die masterclass, dus. Een beetje liefde verspreiden. En hoop. Winne komt weliswaar niet, maar er zijn wel veel culturele en politieke zwaargewichten. Is ook leuk.

Wat: Masterclass Samenleving en Politieke Participatie door Tofik Dibi

Gesprek o.l.v. Xandra Schutte (hoofdredactrice De groene Amsterdammer). Bijdragen van Guilly Koster, Karin Amatmoekrim en Mustafa Stitou.

Wanneer / waar: zondag 21 februari 2010, 14:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam.

Andere posts...