Kinderboeken op de Antillen

2008

curacao_capital_willemstad.jpg

Stichting N.A.N.A organiseert een jaarlijks terugkerend kinderboekenfestival op de Nederlandse Antillen. Ik ontmoette Joke Gerritsen, voorzitter van deze stichting, na een lezing in Amsterdam en zij vertelde me te hebben genoten van mijn laatste boek en me graag te willen uitnodigen voor een serie optredens op Curacao, tijdens dit festival. Twee dingen die ik altijd graag hoor.

Nu schrijf ik geen kinderboeken, dus wat heb ik die lieve kindertjes op Curacao toch te bieden? Welnu, een jonge schrijver doet het altijd aardig bij de middelbaar scholieren, en ook de studenten aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen zullen niet weglopen als ik tijdens een blokuur (!) vertel wat het schrijverschap behelst. Althans, niet als hun aanwezigheid studiepunten oplevert. Een uitdaging, dus. En een mooie kans om het vreselijke klimaat van Nederland in november voor tien dagen in te ruilen voor dat van de Cariben.

Ben je in de buurt, en heb je een kind bij je; het festival wordt van 8 tot 15 november op Bonaire en Curacao gevierd met optredens van Antilliaanse, Nederlandse en Vlaamse schrijvers.

Andere posts...