Monkey Flip Em

2008

new-york.jpg

Jan pikt me morgenochtend om half zeven op.

Ik heb hem van taxivoordelignaarschiphol.nl als taxi chauffeur aangewezen gekregen. ‘taxivoordelignaarschiphol.nl’ moet wel de mac daddy van slecht bedachte URLs zijn.

Ik hoop dat Jan goed gemutst is. Om zes uur op te moeten staan is al zwaar genoeg. Hoewel er natuurlijk weinig te klagen is, als je vertrekt voor een bezoek van twee en een halve week aan New York.

Ah, New York. De stad die me het langverwachte slot akkoord van het nieuwe boek moet leveren. De stad die ik lang heb verwaarloosd (verdomde surf trips). Nu ik het erover heb; New York was vroeger vooral de stad van de muziek. En dan met name van Nas. Een Grote Rapper. Met een van zijn nummers ga ik vanavond slapen: ‘Rappers I monkey flip em with the funky rhythm I be kickin/ Musician, inflictin composition/ of pain I’m like Scarface sniffin cocaine/ Holdin a M-16, see with the pen I’m extreme’.

De eerste regels van A New York State of Mind. Was jarenlang een lijflied. Minus de cocaine, maar met dat over die extreme skills van zijn pen. Rappers. Daar wil je nog wel eens tegenop kijken.

Ik ben nu al in een New York state of mind. Binnenkort hopelijk een kort verslag van het feitelijke verblijf.

Ik zeg: Jan, waar blijf je!

Andere posts...