Who’s your momma

2009

untitled1.jpgZondag 15 november werd de eerste Black Magic Woman Literatuurprijs uitgereikt. Het was spannend, want de concurrentie was straf, maar uiteindelijk mocht ik het dikbebilde beeldje van kunstenares Helen Martina mee naar huis nemen.

Winnen is fijn.

Helemaal als de jury bestaat uit mensen als de respectabele professor Michiel van Kempen, schrijfster Christine Otten, Bezige Bij redacteur  Alfred Schaffer en politica Laetitia Griffith.

Het juryrapport:

‘De jury is er unaniem over eens dat het hier een geboren schrijfster betreft die het vak beheerst en een duidelijke ambitie aan de dag legt om het eigen schrijverschap serieus op de kaart te zetten. Dat eigen schrijverschap stoort zich niet aan grenzen: voor de nieuwe generatie vallen grenzen alleen samen met de hele globe. Amatmoekrim is een schrijfster die trefzeker beschrijvingen neerzet, overtuigende dialogen schrijft, die het verhaal zorgvuldig opbouwt en er niettemin flink de vaart in houdt. Zij bedient zich van een eigenzinnige manier van schrijven die overtuigt, en die het existentialisme van de jaren ’50 een geheel nieuwe dimensie geeft als eigentijds kosmopolitisch verhaal.’

Andere posts...